MVE Nederland is dé specialist op het gebied van Postcoderoos- en SDE+ projecten. Met onze expertise helpen wij buurtbewoners, bedrijven en non-profit instellingen bij het opzetten van duurzame energieprojecten.
Of het nu gaat om het investeren in zonnepanelen op daken in de buurt of om grootschalige windmolenparken, wij begeleiden het proces van A tot Z.
Bent u op zoek naar financiële ondersteuning voor uw SDE+(+) plannen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Heeft u de inkoop van uw energie en de verkoop van uw opwekking goed geregeld? Kobespa kan u hierbij helpen; van combi-contracten tot flexcontracten en PPA’s (Power Purchase Agreements). De RVO stelt jaarlijks uw subsidie voorschotten vast, de definitieve correctiebedragen en het jaaroverzicht.
Wellicht ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Kobespa en MVE Nederland helpen u graag met de verschillende financiële facetten. Van het opstellen van de businesscase tot de jaarafsluiting.
Ook de aanvraag van verschillende subsidie- en financieringsregelingen bij de RVO kunnen wij u uit handen nemen.
De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE), voorheen bekend as de Postcoderoos-regeling, is in het leven geroepen door de RVO als een financiële compensatie voor buurtbewoners die samen willen investeren in duurzame energieopwekking. Bewoners kunnen een energiecoöperatie oprichten en subsidie aanvragen zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak hoeven te liggen. De regeling is van toepassing op energieaansluitingen die een maximale capaciteit hebben van 3x80 ampère.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt met de SDE+(+) regeling een fiscale compensatie aan grootzakelijke energieverbruikers. Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient men te beschikken over een elektriciteitsaansluiting die hoger is dan
3x80 Ampère. De SDE+(+) regeling is bedoeld voor grote bedrijven en non-profit organisaties die duurzame energie willen opwekken. De subsidie wordt jaarlijks uitgekeerd en dekt het verschil tussen de kostprijs van de opgewekte duurzame stroom en de kostprijs van grijze stroom.
Subsidieregeling voor gezamenlijke energieopwekkingsprojecten
Samen voor een duurzamer Nederland
Samen met uw buurtgenoten richt u een mini energiecoöperatie op. U investeert gezamenlijk in zonnepanelen (zonneaandelen) die vervolgens op een lokaal zonnedak geplaatst worden. Daarmee blijft uw eigen dak buitenspel. De opwekkingsinstallatie is eigendom van de energiecoöperatie. U geniet samen met uw mede buurtbewoners van alle voordelen van de coöperatie.
De Postcoderoos-regeling biedt buurtbewoners de mogelijkheid om gezamenlijk te investeren in duurzame energieopwekking en de SDE+ regeling is gericht op grote bedrijven en non-profit organisaties die duurzame energie willen opwekken.